Kortkort filmtävling. Med långa priser.

Filma det roligaste du vet i Goodreels tävling. Gör en film om ditt Helsingborg, lyft fram något kul som händer i sommar eller visa en sida av stan som ingen annan har sett. 

Sommaren är kort och på film får den inte vara längre än 120 sekunder. Tävlingen pågår desto längre, ända fram till söndagen den 6 september. I juni, juli och augusti utser vi en månadsvinnare och den 29 september koras Årets filmbassadör. Månadsvinnarna får ta med sig en kompis på bio medan totalsegraren belönas med ett filmpaket i mastodontformat, fem av filmhistoriens längsta (och bästa) filmer. Och äran av att vara Årets filmbassadör i Helsingborg.

Juryn består av vårens filmbassadörer och Petra Lundin och Michael Nilsson på Manifesto. Vi kommer att premiera goda filmidéer, humor, det oväntade och, inte minst, känslan för Helsingborg.

Rent tekniskt klarar du dig med en Smartphone. Hämta gärna inspiration från de första filmbassadörernas filmer. Här hittar du vårt techtalk som är ett bra förspel innan du börjar filma.

Tävlingsinfo:

Filmtitel: Viktig, fundera lite på den. Max 10 ord. Location: Helsingborg med omnejd. Format: 16:9 (eller 4:3), MP4 (MPEG-4). Upplösning: 1080p (eller 720p om inte 1080p är möjligt). Maxlängd: 120 sekunder. Musik: Se till att du har användningsrätt. Identifierbara personer: Måste lämna sitt medgivande innan filmen kan visas.

Ren reklamfilm i kommersiellt syfte undanbedes, däremot får du gärna göra en film om en ideell förening eller något annat som du går in för med liv och lust.  

Så blir du en filmbassadör:

Publicera filmen på Youtube och maila länken till info@manifesto.se. Berätta kortkort om dig själv och din film. Skriv »Goodreel Helsingborg« i ämnesraden. Lycka till!

 

 

Foto: Khanh Hmoong. Flickr CC BY-NC 2.0